Geel-blauw kansloos onderuit na zwakke eerste helft

Sporting Kampenhout 1 – VC Wingene 3

Een futloos Sporting verloor kansloos met 1-3 van Wingene, dat de basis van de verdiende winst in de eerste helft legde. Billast redde eerst nog een strafschop maar nadien scoorden de West-Vlamingen toch twee keer. Met die 0-2 op het bord speelde Wingene in een zetel. De ingevallen Segers bracht in de slotfase even de spanning terug met de 1-2. Geel-blauw, op zoek naar de gelijkmaker, nam als maar meer risico’s en dat werd in de slotminuut afgestraft met een derde tegendoelpunt.

Na een korte studieronde namen de bezoekers het heft in handen tegen een afwachtend Sporting. Na tien minuten duwde doelman Billast een knal van Rushiti over de lat. Bij een hoekschop schoot bezoeker Flederick over doel. Na een duwfout van Lemmens op Lingier ging de bal op de stip. Doelman Billast redde de strafschop van Van Fleteren. Aan de overzijde schoot Vangrunderbeek ver naast doel. Net voor het halfuur kreeg Rushiti na dom balverlies de vrijgeleide en hij schoot de bal overhoeks in doel (0-1). Even later redde doelman Delmotte aan de overzijde knap een vrije trap van specialist Vangrunderbeek. Sporting kreeg in een tijdspanne van vijf minuten liefst zeven hoekschoppen maar deed er niets mee. De beter voetballende bezoekers waren efficiënter in de zone van de waarheid. Bij een vrijschop van Van Fleteren kopte de vrijstaande Hoornaert via de paal in doel (0-2).

Na de herneming en een dubbele wissel verder moest Kampenhout dus in de achtervolging. De Boeck besloot een wenkende kans naast doel. Aan de overkant knalde Rushiti wild over en naast doel. De tweede helft leek een lange tijd een maat voor niets. Wingene bevroor de partij en speelde in een zetel terwijl Sporting niet de kracht had om veel terug te doen. Een afstandsschot van de ingevallen Van Den Broeck vloog nipt over de dwarsligger. Even later lanceerde Vangrunderbeek de andere invaller Segers en die schoof de aansluitingstreffer in doel (1-2). Sporting wou meer en drong nog aan in het slot. Wingene kreeg zo een zee aan ruimte en in de slotminuut scoorde de ingevallen Wittesaele nog een derde keer voor de bezoekers. Op de tegenaanval legde hij de bal beheerst naast Billast in doel (1-3). Daarmee heeft Wingene z’n revanche voor de verloren heenwedstrijd beet en is een onherkenbaar Sporting alweer een illusie armer. Hoog tijd dus dat iedereen eens voor de spiegel gaat staan. Als Sporting zich wil redden, is er zeker meer inzet en mentaliteit nodig in de volgende wedstrijden. De situatie is ernstig maar niet hopeloos. Het is nu aan jullie, spelers van Sporting Kampenhout... Komaan!

Sporting Kampenhout: Billast, Medard, Rogé, Avetisov, Desmet, Yangassa (46’ Segers), Goovaerts, Lemmens (46’ Van Den Broeck), Vangrunderbeek, Bouzerda, De Boeck (62’ Meylemans).

VC Wingene: Delmotte, Vermeulen, Lahousse, Vandewiele, Van Fleteren, Lingier (77’ Wittesaele), Flederick (84’ Petrovic), Bruning, Hoornaert, Van Roose, Rushiti (80’ Brogniez).

Doelpunten: 28’ Rushiti (0-1), 40’ Hoornaert (0-2), 82’ Segers (1-2), 90’ Wittesaele (1-3).

Gele kaarten: Lemmens, De Boeck, Avetisov, Flederick, Bruning, Vandewiele.

Wedstrijdleiding: Bart Berckvens bijgestaan door Joery Van Loey en Bernardus Van Hofwegen.