Kampenhout stunt en schakelt het ambitieuze Zwevezele uit

SKV Zwevezele 2 – Sporting Kampenhout 3

Met een onwaarschijnlijke 2-3 stuntzege bij het ambitieuze Zwevezele uit tweede amateurklasse plaatste Sporting zich voor de derde ronde van de Croky Cup. Geel-blauw begon uitstekend aan de partij en via nieuwkomers Assalhi en Van Belle liep Kampenhout vrij snel 0-2 uit. Zwevezele liet zich niet zomaar afslachten en scoorde voor de rust tweemaal tegen: 2-2 halfweg dus. In een spannende tweede helft leken we opnieuw op weg naar strafschoppen tot de ervaren Cornelis de bal in het slot in eigen doel deed belanden. Zo toch 2-3 en Sporting geplaatst voor de derde ronde.

Sporting groef zich niet in en begon zonder complexen aan deze bekeropdracht. Nieuwkomer Assalhi werd diep gestuurd en leek Van Belle aan te spelen maar schoot de bal zelf onder doelman Martens tegen het net (0-1). Even later was er een beenveeg van doelman Billast nodig om de gelijkmaker te voorkomen. Geel-blauw bleef echter gevaarlijker dan de thuisploeg. Put schoot de bal voorlangs en doelman Martens duwde een ver schot van Meylemans in hoekschop. De beloning van het goede voetbal volgde even later toch. Nieuwkomer Van Belle werd van op links aangespeeld en na een prima controle trapte hij beheerst in de verste hoek (0-2). Sporting zo al op rozen halfweg de eerste helft. Na de drankpauze redde Martens een goed schot van Put. Ook Goovaerts kreeg een goede mogelijkheid maar zijn schot werd afgeblokt. Zo geen 0-3 en even later scoorde Zwevezele de aansluitingstreffer. Bij een geharrewar voor doel was Yagan het snelst op de bal om te scoren (1-2). De West-Vlamingen geloofden er opnieuw in en vijf minuten later was de gelijkmaker een feit. Bij een rommelige fase tikte Bataille zowaar de gelijkmaker in doel (2-2). Zo werd er na een aangename eerste helft met prima voetbal gerust bij 2-2.

In de tweede helft bleef het vrij evenwichtig, hoewel de thuisploeg het merendeel van het balbezit had. Sporting werd niet weggespeeld en prikte tegen als dat kon. In tegenstelling tot in de eerste helft, was het na de rust heel lang wachten op groot doelgevaar. Toen iedereen zich stilaan opmaakte voor de strafschoppen, viel er nog een serieuze appel uit de boom voor geel-blauw. De ingevallen De Smidt, ook al een nieuwkomer, trof op de tegenaanval de paal. In de rebound werkte de ervaren Cornelis, speler-trainer bij Zwevezele, de bal in eigen doel (2-3). Zo plaatste een sterk Kampenhout zich op de valreep, en zonder strafschoppen, verdiend voor de derde ronde van de Croky Cup. Volgende week trekt Sporting naar het Oost-Vlaamse SC Dikkelvenne, opnieuw een stevige tegenstander uit tweede amateurklasse.

SKV Zwevezele: Martens, Cornelis, Minne, Vandendriessche, Bataille, De Smet (72’ Marmitte), Dildick (72’ Van Heuverzwyn), Franco Simoês, De Rock, Coussement, Yagan.

Sporting Kampenhout: Billast, Desmet, Avetisov, Medard, De Backer, Goovaerts (67’ De Smidt), Vangrunderbeek, Assalhi (58’ Claes), Meylemans (46’ Van Den Broeck), Put, Van Belle.

Doelpunten: 11’ Assalhi (0-1), 24’ Van Belle (0-2), 34’ Yagan (1-2), 39’ Bataille (2-2), 89’ Cornelis (own, 2-3).

Gele kaarten: Vangrunderbeek, Desmet, Put.

Wedstrijdleiding: Jonas Fockedey bijgestaan door Harley Deopere en Luc Tandt.