Bekeravontuur Sporting zit erop in derde ronde

SC Dikkelvenne 5 – Sporting Kampenhout 0

Het bekeravontuur van Sporting eindigde in de derde ronde na een duidelijke 5-0 nederlaag, ja de cijfers zijn wat overdreven, tegen een sterker Dikkelvenne uit tweede amateurklasse. In de eerste helft speelde Kampenhout goed mee maar de thuisploeg scoorde met wat geluk twee keer. In de tweede helft werd het al snel 3-0 en moest een onmondig geel-blauw finaal met te zware forfaitcijfers afdruipen. In het slot werd een onfortuinlijke Adil Aba Yahya met een knieblessure afgevoerd.

De bekerpartij begon vrij evenwichtig met een goed georganiseerd Kampenhout. Dikkelvenne had meer balbezit en dreigde met een laag schot van Neve naast doel. Even later kwam de thuisploeg met veel geluk op voorsprong. Een fout op Medard werd niet gefloten waardoor hij de bal gevaarlijk terugspeelde op Billast. De doelman gleed dan uit waardoor Pouillon makkelijk scoorde (1-0). Begrijpelijk Kampenhouts protest mocht niet baten. Vangrunderbeek deed enkele goede acties op links maar de hoekschoppen die volgden leverden weinig op. Een schot van Goovaerts werd afgeblokt. Aan de overzijde krulde Laerenbergh een vrije trap knap door een bos van benen in de verste hoek (2-0). Doelman Billast kwam goed uit bij een doorbraak van Vercauteren en een poging van Delaruelle werd afgeblokt. Kort voor de pauze was doelman Steelant attent bij een poging in de draai van Vangrunderbeek.

In het begin van de tweede helft was de partij al gespeeld. De boomlange Vervaeke knikte een hoekschop van Laerenbergh overhoeks binnen (3-0). Doelman Billast redde op het uur een vrije trap van Laerenbergh en na een snelle omschakeling miste Vercauteren onbegrijpelijk een vierde thuisdoelpunt. Die vierde goal kwam er toch toen Verheuge aan de tweede paal binnentikte (4-0). Sporting ging in het slotkwartier op zoek naar een verdiende eerredder. Doelman Steelant redde een vrije trap van Vangrunderbeek. Tien minuten voor tijd waren zowel aanvoerder Van Den Broeck als de ingevallen Assalhi dicht bij de 4-1 maar de thuisdoelman stond pal. Ook Goovaerts ging z’n kans maar schoot nipt naast doel. Die eerredder kwam er niet en in de slotfase kwam er nog een fel overdreven forfaitscore op het bord. Beeckaert nam een hoekschop van Laerenbergh in één tijd op de slof en de bal verdween in het dak van het doel (5-0). Kort hierop moest de ingevallen Aba Yahya afgevoerd worden. Er wordt gevreesd voor een zware knieblessure. Meteen het einde van een geslaagde bekercampagne. Vanaf nu ligt de focus op de competitiestart.

SC Dikkelvenne: Steelant, Verheuge (72’ Desmet), Vervaeke, Van Hoevelen, Delaruelle, Neve, Laerenbergh, Van Eecke, Beeckaert, Pouillon (79’ Panneel), Vercauteren (72’ Vanwymeersch).

Sporting Kampenhout: Billast, Desmet (61’ Aba Yahya), Avetisov, Medard, Claes (72’ Debacker), Goovaerts, Van Den Broeck, Vangrunderbeek, Meylemans (56’ Assalhi), Put, Van Belle. Doelpunten: 14’ Pouillon (1-0), 34’ Laerenbergh (2-0), 52’ Vervaeke (3-0), 71’ Verheuge (4-0), 83’ Beeckaert (5-0).

Gele kaart: Laerenbergh.

Wedstrijdleiding: Istvan Lagaert bijgestaan door Brend Kempenaers en Robby Celis.