Sporting maakt kansen niet af en krijgt deksel op de neus

VV Zelzate 1 – Sporting Kampenhout 0

De wedstrijd in Zelzate was een goede weerspiegeling van het povere seizoen dat Sporting speelde. Kampenhout was na een aarzelende start nooit de mindere van de thuisploeg, integendeel, maar slaagde er andermaal niet in om de kansen ook om te zetten in doelpunten. In de slotminuut scoorde de ingevallen Lemmens de goal van de hoop maar nu werd het doelpunt zéér dubieus afgekeurd voor buitensspel. Diep in de toegevoegde tijd werd het pas heel pijnlijk toen de thuisploeg een strafschop kreeg en scoorde: 1-0. Zo moest Kampenhout de kelk tot op de bodem ledigen en degradeert geel-blauw na amper twee seizoenen opnieuw naar eerste provinciale.

Thuisploeg VV Zelzate ging nog het best uit de startblokken. Vandenhende kopte bij een hoekschop voorlangs en Van Buyten schoot de bal naast doel. Nadien volgde veel middenveldspel zonder uitgespeelde kansen. Pas bij een hoekschop dreigde de thuisploeg nog eens toen Blondeel naast doel mikte. Desmet stuurde aan de overzijde Segers diep maar doelman De Vleesschauwer redde knap. Goovaerts bracht even later Verhaeghe in stelling. Ook nu weerde De Vleesschauwer de bal af en kon Segers de rebound niet verzilveren. De Oost-Vlamingen waren kort voor de rust nog gevaarlijk toen een te verraste Ede de bal niet tussen de palen kreeg. Op slag van rust schoot Vangrunderbeek van op afstand nipt naast doel.

Na de rust redde Billast een schot van Quintelier. Aan de overkant duwde doelman De Vleesschauwer een knal van Vangrunderbeek in hoekschop. Op het uur redde Billast knap een poging van Notteboom. In de rebound kopte Mertens over doel. Sporting bleef proberen en was ook enkele keren dreigend. Doelman De Vleesschauwer redde in twee tijden een laag schot van Segers. Halfweg de tweede helft leek een afgeweken schot van Segers hoog in doel binnen te gaan maar de thuisdoelman tikte de bal over de lat. Voor Zelzate ging Van Buyten z’n kans maar een alweer secure Billast gaf geen krimp. Tien minuten voor affluiten joeg Vangrunderbeek een vrije trap nipt over de lat. In de slotfase onderging Zelzate de wedstrijd. Segers schoot nogmaals maar opnieuw duwde De Vleesschauwer de bal in hoekschop. Bij het ingaan van de extra tijd scoorde de pas ingevallen Lemmens op aangeven van Goovaerts de niet eens onverdiende 0-1. De euforie was echter van korte duur want het doelpunt werd zéér dubieus afgekeurd voor buitenspel. Tot overmaat van ramp ging het nog fout bij het allerlaatste wapenfeit van de thuisploeg. De Coninck ging gretig neer na een contact met Desmet op de rand van de rechthoek: strafschop. Mertens bleef kalm en scoorde van op de stip de enige goal van de partij (1-0). Daarmee is het doek gevallen voor Sporting omdat Torhout won en zowel Wervik als Oostkamp met wonderbaarlijk voetbal (?) spraakmakende uitzeges behaalden. Sporting neemt volgend seizoen dus een nieuwe start in eerste provinciale.

VV Zelzate: De Vleesschauwer, Blondeel (87’ Grootaert), Notteboom, Martens, Mertens, Van Buyten, De Coninck, Annor (32’ Ampe), Quintelier (71’ Antwi Manu), Vandenhende, Ede.

Sporting Kampenhout: Billast, Avetisov, Rogé, Van Den Broeck, Desmet, Aba Yahya (71’ Meylemans), Goovaerts, Yangassa, Vangrunderbeek, Verhaeghe (86’ Lemmens), Segers.

Doelpunt: 90+4’ Mertens (1-0, strafschop).

Gele kaarten: Notteboom, De Coninck, Verhaeghe.

Wedstrijdleiding: Kenneth Dhont bijgestaan door Sam Lodewijckx en Michele Seeldraeyers.