Sporting kansloos onderuit na zwakke prestatie

SK Pepingen-Halle 4 – Sporting Kampenhout 1

Na enkele goede wedstrijden ging Sporting nu zonder pardon met de billen bloot in het Vlaams-Brabantse duel tegen SK Pepingen-Halle. In de eerste helft scoorde de thuisploeg zowat aan 100%. Geel-blauw legde hen geen strobreed in de weg en ging zo met een 3-0 achterstand rusten. In een overbodige tweede helft controleerden de Pajotten de partij. Vangrunderbeek zorgde wel voor de eerredder maar één minuut later scoorde Pepingen-Halle opnieuw. In het slot ontsnapte Sporting nog aan erger.

De start van Kampenhout was nog veelbelovend. De Boeck ging op links zijn mannetje voorbij maar schoot de bal hard voorlangs. Aan de overzijde werd een doelpunt van Diakhite afgekeurd voor buitenspel. Even later schoot Van Belle van buiten de rechthoek en het afgeweken schot vloog tegen de netten (1-0). Sporting moest zo andermaal achtervolgen. Vangrunderbeek trapte de bal van op afstand naast doel. Yangassa bracht Meylemans in stelling maar zijn schot belandde in het zijnet. Na dom balverlies kwam de bal in de voeten van Houssane die netjes in het hoekje afrondde (2-0). Pepingen-Halle zat zo al voor het halfuur op rozen. Een zwak spelend Sporting bakte er niets meer van en liep achter de feiten aan. Doelman Billast redde een schot van Diakhite. Een boogbal van diezelfde Diakhite belandde over doel. Vlak voor het rustsignaal kreeg geel-blauw het nekschot. Van Belle zette met een solo heel Kampenhout opzij en mocht zo ongehinderd zijn tweede doelpunt van de namiddag voorbij Billast schieten (3-0).

Kampenhout dreigde in het begin van de tweede helft. Bij een hoekschop van Vangrunderbeek mikte Yangassa over doel. Vangrunderbeek schoot een vrijschop pal in het gezicht van Van Belle, die groggy naar de kant moest. Ook Goovaerts kreeg een schietkans maar mikte over doel. Aan de overzijde was doelman Billast attent bij een schuiver van Mikal. Sporting bleef proberen en doelman Deweerdt stopte een laag schot van Vangrunderbeek. Eén minuut later kon niemand een vrije trap van opnieuw Vangrunderbeek in doel verlengen. Halfweg de tweede helft ging aan de overzijde Houssane gretig neer na een duel met Desmet. Eerst legde de scheidsrechter de bal op de stip maar na overleg met zijn assistent kreeg Houssane een gele kaart. Vangrunderbeek bracht even hoop toen hij Deweerdt verraste van buiten de rechthoek (3-1). Goed één minuut later was die hoop al terug verdwenen toen Mikal uit het oog werd verloren en rustig afrondde (4-1). Mikal schoot nog op de vuisten van Billast en in de slotfase speelde de thuisploeg het een paar keer slecht uit zodat de score niet verder opliep. Door de uitslagen van zaterdag had geel-blauw vanmiddag een goede zaak kunnen doen maar het bakte er niets van. Het is overduidelijk dat Sporting in de laatste drie wedstrijden een mirakel nodig heeft om nog aan de degradatie naar eerste provinciale te kunnen ontsnappen…

SK Pepingen-Halle: Deweerdt, Haidour, Bourgeois, Wagner (77’ Ertveldt), Ngadrira, Dailly, Vandenbrande, Houssane, Van Belle (59’ Merckaert), Mikal (84’ Kaponda), Diakhite.

Sporting Kampenhout: Billast, Medard (61’ Lemmens), Avetisov, Van Den Broeck, Desmet (78’ Rogé), Goovaerts, Yangassa, Vangrunderbeek, Meylemans (26’ Peeters), Verhaeghe, De Boeck.

Doelpunten: 14’ Van Belle (1-0), 27’ Houssane (2-0), 45’ Van Belle (3-0), 73’ Vangrunderbeek (3-1), 74’ Mikal (4-1).

Gele kaarten: Diakhite, Houssane.

Wedstrijdleiding: Hannes De Couvreur bijgestaan door Kenneth Lauwers en Lieven De Pessemier.