Sporting behaalt vlotte zege in Vlaams-Brabantse derby

Vreugde bij Sporting na de 0-3 van Johan Yangassa (links). (© foto Jeroen Goolaerts)

HO Wolvertem Merchtem 1 - Sporting Kampenhout 3

Geel-blauw herpakte zich met een vlotte 1-3 uitzege in de Vlaams-Brabantse derby tegen Wolvertem Merchtem. De Boeck opende al vroeg de score. De thuisploeg moest al snel met tien voort toen Wauthy naar de noodrem greep op De Boeck, die geblesseerd moest worden afgevoerd. Sporting profiteerde optimaal en na een half uur stond het al 0-3 na goals van Segers en Yangassa. Na de rust controleerde Kampenhout en kon een onmachtige thuisploeg enkel de eer redden in de slotfase.

Het eerste doelgevaar kwam nochtans van de thuisploeg. Laerenbergh kapte zich knap vrij maar doelman Billast behoedde Sporting voor een vroege achterstand. Eén minuut later stuurde Vangrunderbeek knap De Boeck in het straatje en die trapte de bal voorbij Vandervorst in de verste hoek (0-1). Wolvertem Merchtem kwam deze klap moeilijk te boven en incasseerde nog voor het eerste kwartier een tweede mokerslag. Wauthy greep naar de noodrem op de doorgebroken De Boeck en kreeg terecht rood. De Boeck moest met een draagberrie worden afgevoerd. Doelman Vandervorst redde de vrije trap van Vangrunderbeek. Aan de overzijde ging Laerenbergh graag neer in de rechthoek maar de ref liet zich niet vangen. Nog voor het halfuur scoorde geel-blauw een tweede keer. Vandervorst loste een hard schot van Vangrunderbeek en de goed gevolgde Segers trapte de rebound in het hoekje (0-2). Vijf minuten later ging een afgeweken schot van Yangassa net naast doel. Vangrunderbeek bracht de hierop volgende hoekschop voor doel en daar frommelde Yangassa de bal in doel (0-3). Sporting kwam hierna niet meer in de problemen. Het dreigde nog eens met een kopbal van Lemmens voorlangs bij een hoekschop van Vangrunderbeek, zodat er gerust werd met een confortabele 0-3 voorsprong.

In een haast overbodige tweede helft controleerde Sporting de partij. Vangrunderbeek en Segers gingen hun kans maar besloten naast doel. Aan de overkant ging een afgeweken schot van Buscema in hoekschop. Voor geel-blauw trapte Goovaerts naast doel en leverde een goede actie van Verhaeghe een corner op. Een gevaarlijke hoekschop van Vangrunderbeeck ging aan alles en iedereen voorbij. Toen de thuisploeg ook Houman met een blessure verloor en de wissels waren opgebruikt, moest men nog een kwartier met negen verder. Doelman Billast redde een schot van de ingevallen Plas en was even later sneller op de bal dan de doorgebroken Rivera. In de slotfase was Segers dicht bij z’n tweede van de middag maar Vandervorst redde in twee tijden. Toen Vandevoorde de bal van op links voorzette, kopte Moreau alsnog de eerredder voorbij Billast (1-3). In de slotminuut moest doelman Vandervorst nog alles uit de kast halen om Yangassa van nummer vier te houden. Met deze tweede uitzege op rij klimt Sporting naar plaats twaalf.

HO Wolvertem Merchtem: Vandervorst, Moreau, Meysmans, Baudewyns, Laerenbergh (46’ Houman), Rivera, Buscema (68’ Gengezo), Quansah, Vandevoorde, Wauthy, Van Keer (46’ Plas).

Sporting Kampenhout: Billast, Avetisov, Van Den Broeck, Aba Yahya, Yangassa, Goovaerts (79’ Medard), Leemans, Lemmens, Vangrunderbeek (86’ Debacker), Segers, De Boeck (18’ Verhaeghe).

Doelpunten: 4’ De Boeck (0-1), 26’ Segers (0-2), 31’ Yangassa (0-3), 86’ Moreau (1-3).

Gele kaarten: Laerenbergh, Buscema, Meysmans, Verhaeghe, Yangassa.

Rode kaart: 14’ Wauthy.

Wedstrijdleiding: Sören Beerens bijgestaan door Diederik Knevels en Younes El Ouazghari.