Veel goede wil maar geen doelpunten in flauw duel

Lionel Segers wordt van dichtbij gevolgd door Kenny Nsumbu Mpaka. (© foto Jeroen Goolaerts)

Sporting Kampenhout 0 – VK Svelta Melsele 0

Geel-blauw slaagde er niet in om een eerste keer dit seizoen een zes op zes neer te zetten. Na een flauwe wedstrijd raakte het niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Svelta Melsele. Voor rust werden de doelmannen nauwelijks op de proef gesteld. In het begin van de tweede helft leek Vangrunderbeek de ban te breken maar zijn doelpunt werd afgekeurd. Ook nadien was er veel goede wil maar weinig doelgevaar. Zo bleef de brilscore op het bord na een wedstrijd die geen winnaar verdiende.

Beide clubs misten nogal wat spelers en dat deed de spektakelwaarde geen goed. Bijna een kwartier ver noteerden we pas een eerste doelpoging. Troonbeeckx besloot op doelman Billast en even later schoot diezelfde bezoeker naast doel. Aan de overzijde ging een schot van de erg bedrijvige Vangrunderbeek via een bezoekend been in hoekschop. Halfweg de eerste helft schoot opnieuw Vangrunderbeek tegen een bezoeker aan maar de scheidsrechter zag geen handspel. Doelman Van Den Wildenberg was attent bij een schot van Leemans. De bezoekende doelman toonde zich ook klemvast bij een harde vrijschop van Vangrunderbeek. Beide ploegen bleven zoeken en tasten met veel middenveldspel tot gevolg. In de slotfase van de eerste helft had doelman Billast geen moeite met een vrije trap van bezoeker Hos.

Vlak na de herneming pareerde Billast een schot van Agar in hoekschop. Drie minuten na de rust kreeg Sporting de bal wel tegen de touwen. Yangassa met de actie en prima voorzet van op rechts waarop Vangrunderbeek aan de tweede paal scoorde. Helaas zag de assistent de voorzet over de achterlijn en ging het feestje niet door voor geel-blauw. Net voor het uur vond Vangrunderbeek de heroptredende Bouzerda die naast doel knalde. Bezoeker Hos ging zijn kans maar schoot naast doel. Ook Vangrunderbeek kreeg even later de bal niet tussen de palen. Na een hoekschop van Melsele redde doelman Billast een schot van Hos. Een kwartier voor affluiten schoot Goovaerts huizenhoog over na een hoekschop van Vangrunderbeek. Doelman Billast redde prima een vrije trap van De Vos. In de slotfase had de ingevallen Debacker de 1-0 aan de voet maar doelman Van Den Wildenberg hield de Waaslanders recht. Buiten enkele hoekschoppen leverde het Kampenhouts slotoffensief niets meer op. Melsele scoorde zelfs nog in de slotminuut maar de scheidsrechter had al gefloten voor een fout op Yangassa. Al bij al een billijk gelijkspel na een evenwichtige wedstrijd die geen winnaar verdiende.

Sporting Kampenhout: Billast, Avetisov, Van Den Broeck, Aba Yahya, Leemans, Yangassa, Goovaerts, Vangrunderbeek (88’ Peeters), Medard, Bouzerda (74’ Verhaeghe), Segers (68’ Debacker).

VK Svelta Melsele: Van Den Wildenberg, Nsumbu Mpaka, Arewa, Sinnaeve, De Vos, Penneman, Hos, Agar (81’ Verhelst), Troonbeeckx (71’ Volckerick), Smet, Malfroy.

Doelpunten: geen.

Gele kaarten: Van Den Broeck, Hos, Nsumbu Mpaka.

Wedstrijdleiding: Tristan Olaerts bijgestaan door Bernardus Van Hofwegen en Niels Belmans.