Dominant geel-blauw verdient zege maar scoort opnieuw niet

Jonathan Lusadusu gaat in duel met Pieter Jacobs. (© foto Jeroen Goolaerts)

Sporting Kampenhout 0 – Diegem Sport 0

Geel-blauw speelde een dijk van een wedstrijd maar moest na afloop vrede nemen met één puntje. In de eerste helft redde Robby Billast wel een strafschop waarna Sporting voor het meeste doelgevaar zorgde. Na de pauze domineerde geel-blauw een bleek Diegem en het mag een wonder heten dat Kampenhout niet scoorde. De thuisploeg speelde een uitstekende tweede helft maar de bal wou er echt niet in. ​

Met een schot in het zijnet zorgde Arno Claes voor de eerste dreiging. Bij een geharrewar voor doel was Robby Billast attent voor de neus van Gajanovic. Bezoeker Ibn Hach trapte de bal nipt over doel. Na een actie van Gajanovic stopte Robby Billast de inzet van Santoro. Na een vermeende fout van aanvoerder Christophe Tack op Erdogan legde de ref op aangeven van de assistent de bal op de stip. Doelman Robby Billast zorgde voor gerechtigheid en stopte de zwak getrapte elfmeter van Jacobs. Kampenhout kwam langzaam maar zeker beter in de wedstrijd. Anas Bouzerda besloot op Michiels. Even later stuurde Jonathan Lusadusu met een gemeten bal binnendoor Arno Claes diep maar de bezoekende doelman redde de meubelen. Aan de overzijde besloot Ibn Hach naast doel en verlengde Santoro een bal voorlangs. Na een persoonlijke actie schoot Anas Bouzerda naast doel. Michiels stopte een afstandsschot van Thomas Desmet en was ook attent toen Anas Bouzerda het uit een schuine hoek probeerde. Arno Claes bediende op slag van rust Glenn Leemans. Doelman Michiels duwde het schot in hoekschop. Bij die hoekschop van Anas Bouzerda ging de bal bijna rechtstreeks binnen maar een sterke Michiels tikte de bal over de lat. Zo gingen we rusten bij 0-0 na een aangename eerste helft. ​

Kampenhout ging na de pauze op zoek naar een doelpunt. Invaller William Acke bediende Glenn Leemans maar die miste onbegrijpelijk. Een afgeweken schot van opnieuw Glenn Leemans ging in hoekschop. Na een rush op links ging Arno Claes nogmaals z’n kans maar doelman Michiels redde opnieuw. Met een driedubbele wissel probeerden de bezoekers het tij te keren, maar tevergeefs. Kampenhout bleef de plak zwaaien en drukte Diegem op eigen helft. William Acke schoot van op afstand naast doel. Anas Bouzerda ging over een Diegems been maar deze keer wilde de ref van geen strafschop weten. De enige bezoekende kans in de tweede helft kopte invaller Benamar over doel. Aan de overzijde vond Arno Claes voor doel William Acke die in de vlucht over mikte. Even later dribbelde William Acke zich door de Diegemse verdediging maar via een bezoekend been ging de bal in hoekschop. Doelman Michiels stopte een poging van Glenn Leemans en ook de ingevallen Stein Lemmens kon de Diegemse doelman niet vloeren. In de slotfase besloten William Acke en Anas Bouzerda naast doel. Ook Kwinten Van Den Broeck ging zijn kans maar Michiels gaf geen krimp. Ook de ingevallen Lionel Segers kon in de toegevoegde tijd niet dat bevrijdende doelpunt scoren dat Sporting op basis van de tweede helft zeker verdiende. Kortom: geel-blauw speelde een prima wedstrijd, kreeg veruit de beste kansen maar hield maar één puntje over aan de aangename derby tegen Diegem.

Sporting Kampenhout: Billast, Tack, Van Ongeval, Desmet, Claes (80’ Segers), Quintana, K. Van Den Broeck, Lusadusu (72’ Lemmens), Leemans, Bouzerda, Makinguet (51’ Acke).

Diegem Sport: Michiels, Spaey, Dessaer, Santoro (59’ Tshimanga), De Bouw, Ibn Hach, Gajanovic (59’ Benamar), Denayer (59’ Frick), Jacobs, Erdogan, Vÿncke.

Doelpunten: geen.

Gele kaarten: Tack, Bouzerda, Jacobs.

Wedstrijdleiding: Wouter Bongaers bijgestaan door Wouter Duré en Patrick Vandenberghe.