Doelman Rausin houdt invaller Makinguet van winning goal in slot

William Acke wordt geschaduwd door Glenn Lowet. (© foto Jeroen Goolaerts)

Sporting Kampenhout 0 – VK Wellen 0

Ook tegen co-leider VK Wellen bleef Sporting steken op een 0-0 gelijkspel na een verdienstelijke wedstrijd. De bezoekers begonnen sterk maar daarna kon geel-blauw gelijke tred houden met de Limburgers. Ook na de rust was er dreiging voor beide doelen maar er werd niet gescoord. In een ongemeen spannende slotfase voorkwam doelman Rausin de winning goal van Telly Makinguet en diep in de toegevoegde tijd was ook Wellen nog dicht bij de 0-1. Met dit puntje schiet Sporting weinig op.

De bezoekers toonden meteen hun aanvallende intenties, gelukkig zonder open doelkans. Bij de eerste hoekschop kopte aanvoerder Lowet de bal over doel. Aan de overzijde zorgde William Acke voor de eerste dreiging. Kort hierop ging Anas Bouzerda de laatste man voorbij maar z’n schot ging via de doelman nipt voorlangs. Een afgeweken schot van opnieuw Anas Bouzerda belandde in hoekschop. Bij een gevaarlijke voorzet van Glenn Leemans kon de bedrijvige Anas Bouzerda net niet afronden omdat z’n bewaker de bal in hoekschop gleed. Aan de overzijde schoot Bieniek in de draai naast doel. Nadat doelman Robby Billast ver uitkwam, probeerde opnieuw Bieniek het met een lobbal maar de poging miste de goede richting. Bezoeker Cheprassov kreeg geel toen hij fel doorging op Robby Billast, die gelukkig zonder averij verder kon. Met de rust in zicht strandde een schot van Glenn Leemans tegen een bezoekend been, zodat er gerust werd met een brilscore op het bord.

In het begin van de tweede helft werden pogingen van Arno Claes en Kwinten Van Den Broeck afgeblokt. Aan de overkant pareerde doelman Robby Billast knap een afstandsknal van Kardes. Bij een vrije trap van Degeling kopte Lemmens van dichtbij naast doel. Op het uur was Sporting dicht bij de opener toen William Acke op aangeven van Glenn Leemans naast doel besloot. Halfweg de tweede helft ontsnapte bezoeker Cheprassov aan een tweede gele kaart na een stevige fout op Kwinten Van Den Broeck. Bij een bezoekende hoekschop haalde Miguel Quintana een bal van de lijn. In een spannende slotfase besloot bezoeker Lemmens eerst naast doel. Daarna leek de vrijstaande Watson toch te gaan scoren maar Robby Billast verhinderde met lijf en leden een doelpunt. In de allerlaatste minuut kwam de bal na voorbereidend werk van invaller Badr El Yassini bij de pas ingevallen Telly Makinguet. Die schoot in de draai van op drie meter maar het uitgestoken been van doelman Rausin voorkwam de 1-0. Diep in de toegevoegde tijd ging Watson op rechts op wandel maar voor doel was de ingevallen Lormans te verrast om af te ronden. Zo bleef het na een spannende partij opnieuw 0-0 en blijft de redding mogelijk voor Sporting.

Sporting Kampenhout: Billast, Tack, Van Ongeval, Desmet (78’ El Yassini), Claes, Quintana, K. Van Den Broeck, Lusadusu, Leemans, Bouzerda (62’ Dirix), Acke (86’ Makinguet).

VK Wellen: Rausin, Lowet, Marchandise, Heeren, Degeling, Watson, Lemmens, Kardes, Jonckers (67’ Lormans), Bieniek (74’ Driesen), Cheprassov (80’ N. Ramaekers).

Doelpunten: geen.

Gele kaarten: Billast, Cheprassov, Degeling, N. Ramaekers.

Wedstrijdleiding: Jonas Van Dyck bijgestaan door Joni Schwaenen en Ella De Vries.