Skip to the content

Derby eindigt onbeslist na zoutloze wedstrijd

Ado Bushiri wordt geschaduwd door bezoeker Robbe De Backer. (© foto Jeroen Goolaerts)

Sporting Kampenhout 0 – KV Woluwe-Zaventem 0

Geel-blauw speelde na een teleurstellende streekderby 0-0 gelijk tegen de buren van Woluwe-Zaventem. In een zoutloze wedstrijd met veel middenveldspel viel er weinig doelgevaar te noteren. Ook na de rust was er geen beterschap en dommelden de toeschouwers in bij het vroege lentezonnetje. Woluwe-Zaventem perste er nog een slotoffensiefje uit maar de Kampenhoutse organisatie gaf geen krimp.

De partij begon nochtans veelbelovend met beide ploegen die volop hun kans gingen. Een vrije trap van Anas Bouzerda werd weggewerkt en aan de overzijde bokste doelman Robby Billast een gevaarlijke voorzet van Diakhite weg. Even later schoot bezoeker Et-Takny de bal voorlangs. Een vrije trap van Thomas Desmet leverde Sporting een hoekschop op. Doelman Biason was attent bij een voorzetschot van Stein Lemmens en ook een afgeweken bal van Anas Bouzerda kon de Zaventemse doelman niet verontrusten. In het slot van de eerste helft dreigden de bezoekers nog een paar keer. Een kopbal van de bedrijvige Diakhite ging maar net over de kruising en even later kopte Fonkeu binnen bereik van Robby Billast. Op slag van rust schoot bezoeker Nzinga Ngimbi in de draai over doel, zodat we gingen rusten met een brilscore op het scorebord.

Aan goede wil geen gebrek bij de 22 spelers bij het begin van de tweede helft. Anas Bouzerda nam een afvallende bal in één tijd op de slof maar schoot naast doel. Een volley van Ado Bushiri ging voorlangs. Zaventem dreigde met enkele verre inworpen van Javorina maar doelman Robby Billast heerste in de lucht. Hij was ook attent bij een plaatsbal van de bedrijvige Diakhite. In het laatste kwartier volgde nog een slotoffensiefje van de bezoekers. Doelman Robby Billast haalde een lage knal van Diakhite uit de hoek. In de slotminuten veroverde de ingevallen Hakizimana de bal aan de hoekschopvlag. Zijn voorzet werd door opnieuw Diakhite met de hak verlengd maar de bal dwarrelde voorlangs. Robby Billast haalde ook nog een gevaarlijke voorzet van invaller Nerinckx uit de bovenhoek, zodat deze erg gesloten partij op een logisch scoreloos gelijkspel eindigde.

(JG)

Sporting Kampenhout: Billast, Tack, Van Ongeval, Desmet (60’ Quintana), Claes, Lemmens (77’ Segers), K. Van Den Broeck, Leemans, Bouzerda, Bushiri, Acke (60’ Dirix).

KV Woluwe-Zaventem: Biason, Diakhite, De Marrée, Javorina, Mathe-Luvagho, Et-Takny (72’ Nerinckx), Daoudi (76’ Hakizimana), Lambert, De Backer, Nzinga Ngimbi, Fonkeu (60’ Kawaya Kinghi).

Doelpunten: geen.

Gele kaarten: K. Van Den Broeck, Desmet, Javorina.

Wedstrijdleiding: Glenn Janssens bijgestaan door Sam Lodewijckx en Jean Marie Creemers.