Sporting met goed gevoel winterstop in na verdiende zege

VC Jong Lede 1 – Sporting Kampenhout 3

Sporting heeft met verve het verlies in de heenwedstrijd rechtgezet en won verdiend met 1-3 in Lede. In de eerste helft was Kampenhout veel scherper dan een mak Lede en met doelpunten van Desmet en Yangassa stond al voor het halfuur verdiend 0-2. Na de pauze rechtte de thuisploeg de rug. Doelman Billast stopte een strafschop en met z’n tweede goal zorgde Yangassa voor 0-3. Geel-blauw viel ongelukkig met tien na het tweede geel voor Verhaeghe maar een beresterke Billast redde een tweede strafschop. Pas in het slot konden de Oost-Vlamingen de eer redden: eindstand 1-3.

Beide ploegen misten een aantal basisspelers voor deze laatste wedstrijd voor de winterstop. Op een zwaar veld was Kampenhout de betere ploeg in de eerste helft. Verhaeghe zette al in de eerste minuut Meulewaeter aan het werk en aan de overzijde redde Billast met de voet een schot van Meersschaut. Na ruim een kwartier kwam Sporting op voorsprong. Vangrunderbeek met de hoekschop op rechts en Desmet verlengde de bal met het hoofd in doel en scoorde zo z’n allereerste voor geel-blauw (0-1). Even later knalde Verhaeghe over doel na een vrije trap van Vangrunderbeek. De thuisploeg zette daar niets tegenover en nog voor het halfuur scoorde Kampenhout een tweede keer. Vangrunderbeek bracht een vrije trap voor doel waar Yangassa met de rug naar doel de bal in het mandje legde en doelman Meulewaeter compleet verraste (0-2). Lede was één keer aan zet met een afgeweken schot van Cocquyt dat in hoekschop ging. Een derde bezoekende goal bleef in de lucht hangen. Yangassa schoot van op afstand over doel en Meulewaeter haalde een schot van Desmet uit doel. Bij een hoekschop van Vangrunderbeek werd de inzet van Goovaerts op de lijn gered, zodat Lede niet moest mopperen met de 0-2 halfweg.

De thuisploeg begon goed aan de tweede helft en Billast moest al in de eerste minuut een verre kopbal over de lat tikken. Bij die hoekschop kopte de vrijstaande Mertens naast doel. Lede bleef dreigen maar Joos mikte in het zijnet. Aan de overzijde belandde een kopbal van Debacker in hoekschop. Toen Leemans de bal met de hand beroerde in de zestien, ging de bal op de stip. Doelman Billast redde knap de strafschop van Van Peteghem, die in de heenwedstrijd nog beslissend was van op elf meter. Een dure misser want even later stond het 0-3. Vangrunderbeek zette zich door op links en zijn voorzet werd door Yangassa aan de tweede paal in de bovenhoek geknikt (0-3). Sporting had de schaapjes op het droge maar moest het slotkwartier met tien verder na een tweede gele kaart voor Verhaeghe. Kampenhout behield wel de controle met dat mannetje minder. Tot de scheidsrechter streng een tweede strafschop floot na een aangeschoten bal tegen Medard waarbij die geen beweging met de arm maakte. Ditmaal stond Schelstraete achter de bal maar opnieuw haalde een sublieme Billast de bal uit de hoek. In de slotfase kon Lede toch de eer redden toen de ingevallen Schockaert raak schoot (1-3). De derde uitzege van het seizoen kwam niet meer in gevaar en via invaller Segers, die in het zijnet schoot, was geel-blauw nog dicht bij een vierde treffer. Met een vijfde wedstrijd op rij zonder verlies gaat Sporting alvast met een goed gevoel het eindejaar en de winterstop in.

VC Jong Lede: Meulewaeter, Mertens, Ghyselinck, Malfroy, Van Peteghem (71’ Schockaert), Baevegems, Cocquyt, Meersschaut (46’ De Loose), Joos, Schelstraete (46’ Baten), Hellinckx.

Sporting Kampenhout: Billast, Medard, Desmet, Leemans, Goovaerts, Yangassa, Aba Yahya (89’ Segers), Lemmens, Vangrunderbeek (90’ Vermeulen), Verhaeghe, Debacker (71’ Meylemans). Doelpunten: 16’ Desmet (0-1), 29’ Yangassa (0-2), 68’ Yangassa (0-3), 86’ Schockaert (1-3).

Gele kaarten: Hellinckx, Malfroy, Verhaeghe, Goovaerts.

Rode kaart: 73’ Verhaeghe (tweemaal geel).

Wedstrijdleiding: Niels Bossuyt bijgestaan door Jari Van Laere en Jurgen Munghen.