Geel-blauw wipt over rechtstreeks concurrent na duidelijke winst

Anas Bouzerda, hier geschaduwd door Rino Somers, scoorde twee keer tegen Ternesse. (© foto Jeroen Goolaerts)

Sporting Kampenhout 4 – Ternesse VV Wommelgem 2 ​

Geel-blauw deed opnieuw een gouden zaak door rechtstreeks concurrent Ternesse Wommelgem met 4-2 te verslaan. Anas Bouzerda opende knap de score en rond het halfuur volgden zeven dolle minuten van Sporting. Via goals van William Acke, opnieuw Anas Bouzerda en een owngoal stond het al 4-0. Ternesse milderde nog voor rust van op de stip. Na de rust werd het snel 4-2 en dat gaf de bezoekers opnieuw hoop. Toch waren de beste kansen nog voor geel-blauw maar het bleef 4-2. ​

Topschutter William Acke kreeg al snel een prima kans op aangeven van Badr El Yassini maar doelman Goris pareerde het schot. Aan de overzijde was Robby Billast attent op een listige poging van Smolders. Thomas Desmet stuurde op links Anas Bouzerda diep en die schoot de bal van op de rand van de zestien mooi in de verste kruising (1-0). Bezoeker Thomas Stevens besloot eerst voorlangs en schoot even later in de draai nipt naast doel. Een volley van de bedrijvige Anas Bouzerda vloog naast doel. Dan volgden zeven dolle minuten van Sporting. William Acke dolde aan de hoekschopvlag met De Corte en trapte dan de bal uit een onmogelijke hoek voorbij doelman Goris (2-0). Na een knappe collectieve aanval via Badr El Yassini en William Acke kwam de bal één minuut later centraal bij Anas Bouzerda die doelman Goris een tweede keer vloerde (3-0). En nog was het niet gedaan… Arno Claes kopte een voorzet van Miguel Quintana terug voor doel waar De Corte onder druk van William Acke de bal over Goris in doel lepelde (4-0). Toch kwam Ternesse nog voor de pauze dichterbij. Na een licht contact tussen Thomas Desmet en Lucas Stevens ging de bal op de stip. Aanvoerder Olivier Somers zette de strafschop via de paal om (4-1). Op slag van rusten werd een doelpunt van Smolders voor buitenspel afgekeurd, zodat geel-blauw met een confortabele voorsprong ging rusten. ​

Na de rust ging een vrije trap van Anas Bouzerda aan alles en iedereen voorbij. Op aangeven van Smolders scoorde Lucas Stevens van dichtbij een tweede keer voor de Antwerpenaars (4-2). Ternesse koesterde terug wat hoop en was gevaarlijk met enkele hoekschoppen. Aan de overkant kopte de ingevallen Stein Lemmens naast doel. De ingevallen Huygens probeerde het met een plaatsbal maar Robby Billast duwde in hoekschop. Bezoeker Nuyts knalde over doel. Daarna nam Sporting opnieuw over. Bij een hoekschop van Anas Bouzerda besloot Kwinten Van Den Broeck in het zijnet. De doorgebroken William Acke werd afgestopt maar de scheidsrechter zag geen strafschop. De ingevallen Telly Makinguet besloot op doelman Goris. Stein Lemmens speelde de bal in de loop van Anas Bouzerda die het leer nipt voorlangs plaatste. William Acke zette zich door en bediende de vrijstaande Anas Bouzerda. Doelman Goris voorkwam de hattrick van de flankaanvaller. In de toegevoegde tijd was ook invaller Lionel Segers dicht bij nummer vijf maar andermaal Goris hield de score laag. Verdiende en vooral belangrijke zege waardoor Sporting haasje over met Ternesse doet. Proficiat mannen, nu het werk afmaken in de twee laatste finales.

(JG) ​

Sporting Kampenhout: Billast, Tack, Van Ongeval, Desmet (54’ Lemmens), Claes, Quintana, K. Van Den Broeck, Lusadusu, El Yassini (76’ Makinguet), Bouzerda, Acke (88’ Segers).

Ternesse VV Wommelgem: Goris, Van Dyck, O. Somers, Pittoors (37’ R. Somers), T.Stevens, Van Bouwel, Nuyts, L. Stevens, Schots (68’ Sallaets), De Corte (63’ Huygens), Smolders. Doelpunten: 8’ Bouzerda (1-0), 29’ Acke (2-0), 30’ Bouzerda (3-0), 36’ De Corte (4-0, own), 43’ O. Somers (4-1, strafschop), 52’ L. Stevens (4-2).

Gele kaarten: Claes, K. Van Den Broeck, R. Somers, Schots.

Wedstrijdleiding: Ruben Wuyts bijgestaan door Lennert Jans en Kevin Bols.