Geel-blauw buigt 0-2 achterstand om in tweede helft

Nik Vangrunderbeek controleert spectaculair tussen bezoekers Cools-Ceuppens en Van Buyten. (© foto Jeroen Goolaerts)

Sporting Kampenhout 2 – VV Zelzate 2

Geel-blauw behaalde een verdiend gelijkspel tegen Zelzate. De bezoekers begonnen goed maar dan nam Sporting over maar scoren lukte niet. Net in die betere periode werd het op hoekschop 0-1 en dat gaf de bezoekers een boost. Nog voor de koffie scoorde Zelzate met een vrije trap 0-2. In de tweede helft vocht Sporting terug met een doelpunt van Bouzerda. Een kwartier voor tijd zorgde Vangrunderbeek met een mooie vrijschop voor de 2-2. Zelzate mocht in het slot nog blij zijn met dat puntje want Vangrunderbeek zorgde bijna voor 3-2 en een bezoeker ontsnapte aan rood.

De bezoekers begonnen het best en Van Buyten mikte een vrije trap naast doel. Geel-blauw zette snel z’n voet naast de nummer drie in de stand. Leemans vond Bouzerda voor doel maar die besloot op doelman De Vleesschauwer. Ook Debacker zette zich door maar talmde te lang om te schieten. De bal kwam zo wel bij Bouzerda die de doelman tot een redding dwong. Een licht afgeweken afstandsschot van Vangrunderbeek waaide langs de kruising. Op het halfuur kwam Zelzate tegen de gang van het spel in op voorsprong toen de vrijstaande Blondeel een hoekschop simpel binnenknikte (0-1). Die voorsprong gaf de bezoekers vleugels. Doelman Billast redde een schot van Mertens en bij de hierop volgende hoekschop kopte Grootaert naast doel. Goovaerts stuurde aan de overzijde Bouzerda in het straatje maar die trapte de bal te centraal binnen bereik van De Vleesschauwer. Zijn overbuur Billast pareerde een schot van Notteboom. Na een licht toegekende vrijschop voor vermeend handspel krulde Van Buyten de bal mooi in de verste bovenhoek (0-2). Kort hierop haalde Desmet een schot van Antwi Manu uit doel. Op slag van rust kreeg Bouzerda nog een kopkans maar De Vleesschauwer was attent.

Na de herneming kregen we een ander Sporting te zien terwijl Zelzate zijn dubbele voorsprong verdedigde. Goovaerts knalde een wenkende kans over doel en de bezoekende doelman moest plat bij een schot van Bouzerda. Bij een vrije trap legde Vangrunderbeek af op Bouzerda die rakelings over doel schoot. Zelzate toonde zich nog één keer toen een poging van Mertens werd afgeblokt. Kampenhout bleef aandringen en kreeg halfweg de tweede helft loon naar werken. Bouzerda zette zich goed door en trapte de aansluitingstreffer overhoeks binnen (1-2). Even later probeerde de bedrijvige Mechelaar het opnieuw maar De Vleesschauwer redde. Een kwartier voor affluiten werd Vangrunderbeek foutief afgestopt net voor de grote rechthoek. Vangrunderbeek zelf zette zich achter de bal en schoot de vrijschop mooi in de rechterbovenhoek (2-2). In de slotfase kon het nog alle kanten uit. Zelzate versierde een paar hoekschoppen maar deed daar weinig mee. Sporting was nog het dichts bij de overwinning. Vijf minuten voor tijd haalde De Vleesschauwer met een knappe reflex een streep van Vangrunderbeek uit de hoek. In de slotminuut brak Van Buyten met een gemene fout op Vangrunderbeek een nieuwe aanval af en mocht blij zijn dat de jonge scheidsrechter geen rood maar slechts geel gaf. Zo knokte geel-blauw zich naar een terecht gelijkspel tegen een zegezeker Zelzate.

Sporting Kampenhout: Billast, Medard, Desmet, Peeters, Leemans, Goovaerts (53’ Lemmens), Yangassa, Vangrunderbeek, Bouzerda, Verhaeghe (90’ Aba Yahya), Debacker (72’ Meylemans).

VV Zelzate: De Vleesschauwer, Cools-Ceuppens, Blondeel, Grootaert, Notteboom (84’ Vandenhende), Martens, Mertens, Van Buyten, De Coninck (58’ Ampe), Quintelier (84’ Ede), Antwi Manu.

Doelpunten: 30’ Blondeel (0-1), 42’ Van Buyten (0-2), 68’ Bouzerda (1-2), 76’ Vangrunderbeek (2-2).

Gele kaarten: Medard, Desmet, Notteboom, Van Buyten.

Wedstrijdleiding: Simon Bourdeaud'hui bijgestaan door Gilbert Verberckmoes en Wesley Willem.