Sporting verliest eervol van titelkandidaat

Maxim Put keerde terug na maanden blessureleed. (© foto Jorghé Van Hecke)

Fenixx Beigem Humbeek 3 – Sporting Kampenhout 1

Op bezoek bij titelkandidaat Fenixx Beigem Humbeek verloor Sporting eervol met 3-1. De thuisploeg klom al snel op voorsprong en verdubbelde die halfweg de eerste helft. Na een fout van de doelman scoorde Janssens tegen van op de stip en bracht de spanning terug. Na de rust scoorde de thuisploeg een derde keer en was de partij gespeeld. Fenixx miste ook nog een strafschop zodat de wedstrijd op 3-1 eindigde.

De wedstrijd kon niet slechter beginnen want na balverlies kon Shehu doorgaan en hij plaatste de bal beheerst naast doelman Billast tegen de netten (1-0). Fenixx was de betere ploeg en verdubbelde halfweg de eerste helft de voorsprong. Na een goede actie van De Smidt (ex-Sporting) kon Olbrechts aan de tweede paal scoren (2-0). Sporting kwam dan beter in de wedstrijd en herstelde het evenwicht. Toen doelman Verleysen wild uitkwam, maakte hij een overtreding op Er en ging de bal op de stip. Janssens knalde de strafschop tegen de netten en bracht de spanning terug (2-1).

Na de verfrissingen ging geel-blauw op zoek naar de gelijkmaker maar kon weinig gevaar creëren. Na slecht uitverdedigen kon Benhamman doorgaan en hij schoot de thuisploeg op rozen (3-1). Toen Bettache een strafschopfout maakte, kreeg ook Fenixx een elfmeter. Olbrechts faalde van op elf meter zodat het 3-1 bleef. Bij Sporting maakte Put zijn wederoptreden na maanden van blessureleed.

Fenixx Beigem Humbeek: Verleysen, De Coeyere, Shehu (85’ Channouri), G. Caira, F. Caira, Benhamman (88’ Verliefden), Kanana, M. Schoukens, Laureys, Olbrechts (76’ Likau), De Smidt (65’ Buifrahi).

Sporting Kampenhout: Billast, Roosen, Reniers, Bettache (70’ Alves), Deppe, Sanchez (85’ Vankeerberghen), Azdad (70’ Vaesen), Janssens, Hakizimana (66’ Put), Er, Canda.

Doelpunten: 2' Shehu (1-0), 24' Olbrechts (2-0), 35' Janssens (strafschop, 2-1), 62’ Benhamman (3-1).

Gele kaart: Bettache.

Wedstrijdleiding: Jakub Stefanski bijgestaan door Jeffrey Payeur en Roger Tresinie.