Zware nederlaag na collectieve offday

Aanvoerder Nik Vangrunderbeek zet zich door. (© foto Guy Meurs)

FC Diest 6 – Sporting Kampenhout 0

Na een collectieve offday ging Sporting met zware 6-0 cijfers onderuit op het veld van Diest. Na een tegendoelpunt in de eerste minuut knokte Sporting zich terug in de wedstrijd maar met de rust in zicht gaf het op korte tijd twee zeer vermijdbare doelpunten weg. De tweede helft was lang een maat voor niets en nadat er enkele tieners tussen de lijnen kwamen liep de score nog op tot een uiterst pijnlijke 6-0.

Wie dacht dat geel-blauw een mooi vervolg zou breien aan de recente 5 op 9, kwam bedrogen uit. De wedstrijd, gespeeld op een zeer zwaar veld, begon dramatisch voor Sporting. Na een center van op links kopte Dos Santos al na 57 seconden de bal staalhard in het dak van het doel (1-0). Diest, dat zich flink versterkte tijdens de winterstop, speelde een sterk eerste kwartier. Doelman Billast pareerde met de vuisten een hard schot van Masala Eloko. Sporting knokte zich terug in de wedstrijd. Doelman Rosala weerde een knal van aanvoerder Vangrunderbeek. Maxime Janssens kon net niet bij de bal in de rebound. Een schot van Sakata stuiterde naast doel. Kort voor de pauze deelde geel-blauw twee vroege paasgeschenken uit. Na uiterst slordig uitverdedigen volgde balverlies. Doelman Billast stond helemaal uit positie zodat Matuta de bal simpel in het lege doel dropte (2-0). Drie minuten later volgde na nieuw balverlies een snelle tegenstoot van de thuisploeg waarbij ditmaal Gölpek de bal binnenschoof (3-0). Hiermee zat de thuisploeg al op rozen halfweg.

In een overbodige tweede helft ontsnapte Sporting al snel enkele keren, ondermeer met een plaatsbal van Masala Eloko nipt naast doel. Aan de overzijde knalde Put de bal naast doel. Billast redde een schot van Gölpek maar moest zich even later toch omdraaien toen Dos Santos na een snelle combinatie de bal in het dak van het doel trapte (4-0). Het kalf was nu helemaal verdronken en trainer Dessaer haalde vier tieners van de bank. De score liep nog verder op toen de ingevallen Pikaerts de bal ongelukkig in eigen doel werkte (5-0). Bij Diest toonde ook de ingevallen Van Loock geen genade voor zijn ex-ploeg; hij schoot de bal voorbij Billast (6-0). In het slot werd er gelukkig niet meer gescoord. Na deze zwaarste nederlaag sinds 2001 doet geel-blauw een slechte zaak in de strijd om het behoud. Het is nu aan de spelers om in de laatste vijf duels te bewijzen dat ze in derde nationale thuishoren. Zoniet volgt een roemloze aftocht naar eerste provinciale na amper één seizoen.

FC Diest: Rosala, Claessens, Aburiala, G. Schodts, Gölpek (70’ Van Loock), Achnak, B. Schodts (74’ Briels), Habarugira (77’ Schoolmeesters), Matuta, Dos Santos, Masala Eloko.
Sporting Kampenhout: Billast, De Smidt, Delhaisse, Goovaerts (64’ Sanchez),
Vangrunderbeek (70’ Michel Epolo), Sakata (85’ Roosen), M. Janssens, Hakizimana, Er (58’ Pikaerts), Put, Roekens.
Doelpunten: 1’ Dos Santos (1-0), 40’ Matuta (2-0), 43’ Gölpek (3-0), 66’ Dos Santos (4-0), 72’ Pikaerts (own, 5-0), 76’ Van Loock (6-0).
Gele kaart: Aburiala.
Wedstrijdleiding: Simon Allcock bijgestaan door Robin Caelen en Wesley Boets.