Sporting wint vlot maar kan hachje niet redden

Vreugde na de 1-3, het bleek een maat voor niets. (© foto Jeroen Goolaerts)

FC Esperanza Pelt 1 – Sporting Kampenhout 3

Ondanks een 1-3 uitzege op het veld van Pelt is Sporting er niet in geslaagd om z’n hachje te redden. Concurrent Witgoor speelde verrassend gelijk in Sint-Lenaarts en mag op basis van het doelsaldo (!) naar de barrage. Geel-blauw begon zwak aan de partij en keek al snel tegen een achterstand aan. Aanvoerder Vangrunderbeek nam in stijl afscheid met een knap doelpunt. Sporting kwam beter in de wedstrijd en kort voor rust zorgde De Smidt voor een 1-2 bonus. In de tweede helft kon een uitgeblust Pelt geen vuist meer maken en Mbey Epolo besliste met nummer drie deze wedstrijd.

Net als vorige week nam Sporting een zwakke start. Sakata verloor als laatste man de bal aan Belfaqir, die onze jonge doelman Vanhoof voorbij ging en de bal in het lege doel schoof (1-0). Belfaqir bleef gevaarlijk maar Vanhoof reageerde attent op een afgeweken schot. Belfaqir knalde nog eens over doel. De eerste mogelijkheid voor Sporting was meteen raak. Aanvoerder Vangrunderbeek zette met een knappe individuele actie z’n mannetje in de wind en trapte de bal uit een onmogelijke hoek mooi over doelman Van Dael in de verste hoek (1-1). Eén minuut later deed doelman Vanhoof aan de overzijde een cruciale redding toen Smolders vrij kon doorgaan. Het bleek het keerpunt van de wedstrijd want geel-blauw nam over en zorgde ook enkele keren voor dreiging. Roekens besloot niet zelf te trappen en speelde slordig naar De Smidt en weg kans. Op aangeven van De Smidt kopte Mbey Epolo over doel. Bij een hoekschop van Maxime Janssens devieerde Er de bal naast doel. Maxime Janssens schoot een vrije trap over doel. Kort voor de pauze kreeg geel-blauw eindelijk loon naar werken. Bij een vrije trap van opnieuw Maxime Janssens knikte Er de bal eerst tegen de paal maar de goed gevolgde De Smidt tikte de rebound in doel (1-2).

Na de verfrissingen bleef Sporting jagen op een derde doelpunt. Mbey Epolo schoot bij een lange bal van aanvoerder Vangrunderbeek voorlangs. Na een mooi opgezette collectieve aanval vond Roekens de vrijstaande De Smidt die op doelman Van Dael besloot. Er knalde een vrije trap naast doel. Even later kon De Smidt oog in oog met de thuisdoelman niet afwerken. Van Dael redde in twee tijden. Eén minuut later was de buit binnen. De Smidt kon eerst niet afronden maar aan de tweede paal benutte Mbey Epolo de rebound (1-3). Esperanza Pelt maakte een uitgebluste indruk en kon niet meer reageren. Een fel verjongd Sporting speelde de wedstrijd erg volwassen uit en kon nog een paar keer dreigen. De ingevallen Michel Epolo schoot de bal over doel en doelman Van Dael duwde een schot van De Smidt in hoekschop. Zo bleef het 1-3 en won Sporting de wedstrijd die het moest winnen. Na affluiten was het even wachten op nieuws van concurrent Witgoor. Dat haalde verrassend een 1-1 gelijkspel bij Sint-Lenaarts, dat de vorige negen thuisduels had gewonnen. En zo gaan zij naar de barrage op basis van het doelsaldo… Erg zuur voor Sporting, dat na een absoluut pechseizoen met enorm veel blessures en ontelbare ballen tegen het doelkader weer naar eerste provinciale moet. Maar in deze situatie leerden we ook enkele van onze jongeren kennen. Zij toonden de voorbije weken hun talent en stellen ons gerust dat de toekomst is verzekerd. We komen zeker sterker terug na dit pechseizoen.

FC Esperanza Pelt: Van Dael, Scheelen, Kocak, Van Maanen, Hendrikx, Smolders (89’ Karimou), Stankov (68’ Beckers), Loenders (86’ Vos), Palmans, Belfaqir, Renckens (86’ Mansaray).
Sporting Kampenhout: Vanhoof, Alves Santos (87’ Pikaerts), Sakata, Goovaerts, Er, Sanchez (83’ Roosen), M. Janssens, Vangrunderbeek (69’ Michel Epolo), De Smidt, Mbey Epolo (90’ Vaesen), Roekens.
Doelpunten: 4’ Belfaqir (1-0), 24’ Vangrunderbeek (1-1), 42’ De Smidt (1-2), 64’ Mbey Epolo (1-3).
Gele kaarten: Hendrikx, Stankov, Roekens.
Wedstrijdleiding: Brent Steegen bijgestaan door Thomas Vansichen en Patrick Pinxten.