Sporting zwaar onderuit na onterechte rode kaart

De bewuste fase waarbij Avetisov onterecht rood kreeg. (© foto Jeroen Goolaerts)

VK Wellen 4 – Sporting Kampenhout 0

Zware nederlaag voor Sporting op het veld van Wellen. Na een zwakke start klom Wellen vrij snel op voorsprong. Halfweg de eerste helft lag een verkeerd beoordeelde fase aan de basis van de rode kaart van Avetisov. Het was echter niet te zien welke ploeg met tien speelde. Na rust voorkwam de thuisdoelman met lijf en leden de 1-1 van Er. Daarna ging het snel en werd het 2-0 na een niet geloten fout en even later zelfs 3-0. Na het prachtige vierde doelpunt voorkwam Billast in de slotfase nog erger.

Al in de eerste minuut was de thuisploeg gevaarlijk met een schot van Poell nipt naast doel. Aan de overzijde volgde een vrije trap van Maxime Janssens waarna een poging van Hakizimana naast doel belandde. De partij ging snel op een af. Nog voor het kwartier kwam Wellen op voorsprong. Ramaekers ging achter een diepe bal aan, omzeilde doelman Billast en legde de bal in het lege doel (1-0). Sporting dwong een paar hoekschoppen af, zonder gevaar. De fase van de wedstrijd volgde halfweg de eerste helft. Versteeven werd diep gestuurd maar Avetisov was eerst op de bal en kreeg een duw van de thuisspeler waarna beiden, uit evenwicht, tegen de grond gingen. De ref maakte een zware inschattingsfout en gaf Versteeven het voordeel. De wedstrijd lag enkele minuten stil voor blessurebehandeling waarna Avetisov rood kreeg. Een zware maar vooral zeer onbegrijpelijke sanctie. Sporting moest zo meer dan een uur met tien aan de bak maar speelde met meer vuur dan de thuisploeg. Winkels schoot een vrije trap in het muurtje en aan de overzijde dreigde Maxime Janssens met een vrije trap. Een kopbal van Winkels en een poging van Meeus misten de goede richting. Op slag van rust stelde Meeus doelman Billast op de proef.

Ondanks het mannetje minder begon Sporting met veel passie aan de tweede helft. Een diepe bal van Sakata belandde bij Er die zich goed doorzette en prima inschoot. Doelman Schevenels kreeg de bal vol in het gezicht maar voorkwam wel de 1-1. Het bleek het keerpunt van de wedstrijd want in geen tijd scoorde Wellen twee keer. Bij een thuisaanval over links bleef een fout op Panneels onbestraft waarna de inlopende Vandermeulen scoorde aan de tweede paal (2-0). Met een overhoekse kopbal in het dak van het doel strooide Meeus extra zout in de wonde (3-0). De veer was zo toch gebroken. Een plaatsbal van Meeus belandde naast doel en Billast tipte een schot van Winkels over de lat. Met een prachtig afstandsschot loepzuiver in de kruising plaatste Dekens met orgelpunt voor de thuisploeg (4-0). In de slotfase voorkwam doelman Billast erger, ondermeer bij een kopbal van Winkels. Kortom, een avond om heel snel te vergeten. Hopelijk ziet de scheidsrechter zijn foutieve beslissing in en komt Avetisov er zonder schorsing vanaf.

VK Wellen: Schevenels, Dekens, Houben, Vanderheiden, Wang, Versteeven (30’ Vandermeulen), Poell (79’ Vanderhoeft), Meeus, Winkels, Ramaekers, Berten (64’ Loshay).
Sporting Kampenhout: Billast, Jonckheere, Avetisov, Heyvaert, Vangrunderbeek, Sakata, Hakazimana (62’ Roekens), M. Janssens, Azdad (29’ Panneels), Er, Put (74’ Mbey Epolo).
Doelpunten: 12’ Ramaekers (1-0), 56’ Vandermeulen (2-0), 59’ Meeus (3-0), 75’ Dekens (4-0).
Gele kaart: Panneels.
Rode kaart: 26’ Avetisov.
Wedstrijdleiding: Arno Schepers bijgestaan door Patrick Vandenberghe en Brett Thomas.