Skip to the content

Gehavend Sporting slikt zure thuisnederlaag

Brusk Er schermt de bal af voor bezoeker Mansaray. (© foto Jeroen Goolaerts)
Brusk Er schermt de bal af voor bezoeker Mansaray. (© foto Jeroen Goolaerts)

Sporting Kampenhout 0 – FC Esperanza Pelt 1

Tegen rechtstreeks concurrent Esperanza Pelt heeft Sporting geen vijfde thuiszege op rij kunnen halen. Een door blessures en zieken geteisterde thuisploeg, met niet minder dan zeven afwezigen, verloor zuur met het kleinste verschil na een zeer evenwichtige partij. Het enige doelpunt kwam er na een onnodige strafschopfout van Billast, die de elfmeter redde maar de rebound niet kon stoppen. In de tweede helft zette geel-blauw alles op alles op zoek naar de gelijkmaker maar het mocht niet zijn. Een weinig imponerend Pelt won zo met 0-1 en spring over Sporting in de stand.

Sporting moest aan de bak met een onuitgegeven elftal. Niet minder dan zeven kernspelers ontbraken om diverse redenen. Beide ploegen namen een voorzichtige start en de bezoekers uit Pelt zetten van meetaf een laag blok. Sporting stak een paar keer z’n neus aan het venster. Doelman Swinkels bokste een voorzet van De Smidt weg en bij een hoekschop van Maxime Janssens was er even paniek maar de Limburgse defensie kon ontzetten. Er schoot van buiten de rechthoek waarop de bezoekende doelman in hoekschop tikte. Ook de mee opgerukte Mambabua ging z’n kans maar trapte de bal naast doel. Daarna volgde veel middenveldspel zonder veel dreiging. Bij een zeldzame tegenstoot van Pelt beging doelman Billast een onnodige fout op de rand van de rechthoek. De scheidsrechter kon niet anders dan de bal op de stip leggen. Billast zette z’n fout recht en redde de strafschop van Goossens. In de rebound was Ella Ella als eerste op de bal om hoog in doel te tikken (0-1). Een afgeweken schot van bezoeker Goossens belandde in hoekschop. Aan de overzijde werd een strak schot van Sakata afgeblokt. Op slag van rust ging een afgeweken schot van Roekens in hoekschop zodat we met 0-1 gingen rusten.

Na de pauze ging Sporting op zoek naar de gelijkmaker maar Pelt bleef secuur verdedigen zodat de kansen schaars bleven. De pas ingevallen Epolo had meteen de gelijkmaker aan de voet maar raakte de bal met de borst zodat doelman Swinkels kon redden. Aan de overzijde kon Pelt snel omschakelen met Geebelen. Billast redde knap en in de rebound viel de inzet van Geebelen boven op de lat. Geel-blauw bleef proberen. Epolo schoot de bal naast doel. Zowel Roekens als Put konden niet bij een diepe bal van Maxime Janssens. Aan de overzijde kon Geebelen alleen op doelman Billast afgaan maar die redde opnieuw. Epolo kreeg nog een schietkans maar ook nu ging de bal nipt naast doel. Lichtpuntje was zeker het debuut van de 17-jarige Niels Vaesen, een speler uit de U19. In een prangend slot werd de ultieme Kampenhoutse hoekschop weggewerkt. Invaller Lopes-Mendes kon daarop op tegenaanval de partij beslissen maar Billast was onklopbaar. Een onuitgegeven elftal verloor zo zuur met 0-1, slechts het derde thuisverlies in 35 wedstrijden. Zo loert het degradatiespook halfweg de competitie om de hoek en heeft Sporting volgende week een beter resultaat nodig om met een goed gevoel de winterstop in te gaan.

(JG)

Sporting Kampenhout: Billast, De Smidt, Delhaisse, Heyvaert, Mambabua, Sakata (63’ Mbey Epolo), M. Janssens, Goovaerts, Er (74’ Vaesen), Put, Roekens.

FC Esperanza Pelt: Swinkels, Mansaray, Scheelen, Geebelen (88’ Lopes-Mendes), Kocak, Goossens, Felomina, Palmans, Rijkers, Jacobs (72’ Smolders), Ella Ella (74’ Hendrikx).

Doelpunt: 30’ Ella Ella (0-1).

Gele kaarten: Sakata, Geebelen.

Wedstrijdleiding: Wouter Debusscher bijgestaan door Nemo Van Hoof en Tony Dirkx.

About the author

Onze partners