Beresterk Sporting met tien man naar gelijkspel

Sporting Kampenhout 2 – OHR Huldenberg 2

Sporting, dat na minder dan vijf minuten Avetisov met rood verloor, speelde na een beresterke partij met tien 2-2 gelijk tegen Huldenberg. Er bracht Sporting na een blunder van de doelman voor zodat geel-blauw met 1-0 ging rusten. Meteen na de koffie werd het 1-1 maar Sporting reageerde onmiddellijk met een doelpunt van Put: 2-1. Halfweg de tweede helft maakte Huldenberg opnieuw gelijk. Een verbeten thuisploeg zette nog door en de bezoekende doelman voorkwam in het slot de 3-2.

De bezoekers begonnen scherp aan de partij en al snel werd een doelpunt afgekeurd wegens een voorafgaande duwfout. Eén minuut later werkte Avetisov ongelukkig de doorgebroken Vergauwen tegen de grond. De scheidsrechter kon niet anders dan rood geven zodat Sporting nog 85 (!) minuten met tien verder moest. De vrije trap die volgde schoot Goedeweeck naast doel. Huldenberg speelde dan wel met een mannetje meer, het deed bitter weinig met die man meer situatie. De thuisploeg dreigde eerst met een poging van aanvoerder Goovaerts naast doel. Na goed twintig minuten kwam Sporting zelfs op voorsprong. Opnieuw Goovaerts stuurde Er diep, die de blunderende doelman Lenseclaes voorbijging en uit een zeer scherpe hoek de bal in het lege doel deponeerde (1-0). Deze voorsprong deed geel-blauw goed want er volgde veel middenveldspel waarbij de bezoekers doelman Billast niet echt konden bedreigen. Pas kort voor de rust probeerde Wouters het maar de bal zoefde naast.

De tweede helft begon niet te best voor geel-blauw. Bezoeker Dieter Charlier sneed van op rechts naar binnen en verraste doelman Billast met een schot in de korte hoek (1-1). Iedereen vreesde toen het ergste maar een beresterk Sporting rechtte snel de rug. Maxime Janssens zonderde Put af die de twijfelende doelman omspeelde en rustig afwerkte (2-1). Even later stopte doelman Lenseclaes in twee tijden een knal van Ansoms. Aan de overzijde redde Billast een vrije trap van Dieter Charlier met de vuisten. Halfweg de tweede helft kreeg opnieuw Dieter Charlier iets te veel ruimte en hij trapte de bal overhoeks in doel (2-2). Een schot van Er belandde naast doel en bezoeker Vergauwen trof de vuisten van Billast. Dieter Charlier schoot een vrijschop uit een schuine hoek wild voorbij doel. In het slot was geel-blauw de betere ploeg en werd het ei zo na nog 3-2. Een bedrijvige Er heroverde op de achterlijn de bal en vond de vrijstaande Maxime Janssens die zijn uithaal schitterend gered zag door doelman Lenseclaes. Na een hoekschop besloot opnieuw Er voorlangs. In de slotminuut volgde nog een heet standje voor het Huldenbergse doel maar doelman Lenseclaes had het laatste woord. Zo bleef het bij een 2-2 gelijkspel en blijft geel-blauw leider met drie punten meer dan achtervolger Linden, dat wel won.

Sporting Kampenhout: Billast, Avetisov, Desmet, Heyvaert, M. Janssens, Jonckheere, Goovaerts, Ansoms (58’ Vanhamel), Er, Put (69’ Vangrunderbeek), Roekens (90’ Azdad).

OHR Huldenberg: Lenseclaes, Devyver, Devijver, Vergauwen, Vander Elst, Engelen, Goedeweeck (67’ Philips), D. Charlier (85’ Taelemans), Wouters, De Mol (67’ Vandervoort, 74’ Joachum), T. Charlier.

Doelpunten: 21’ Er (1-0), 48’ D. Charlier (1-1), 52’ Put (2-1), 68’ Vander Elst (2-2).

Gele kaarten: Goovaerts, Jonckheere, De Mol, D. Charlier, Philips, Vander Elst.

Rode kaart: 5’ Avetisov.

Wedstrijdleiding: Arthur Seynaeve bijgestaan door Corneel Geuens en Niels Gentens.