Dominant Sporting boekt logische zege

Sporting Kampenhout 2 – VC Houtem-Oplinter 0

Een sterk Sporting domineerde de hele wedstrijd en boekte een logische 2-0 zege tegen Houtem-Oplinter. In de eerste helft konden de stugge bezoekers nog stand houden, ook al omdat de doelman vlak voor de pauze een strafschop van Roekens redde. Na de koffie bleef geel-blauw dreigen en Maxime Janssens zorgde na een uur voor de logische voorsprong. Nadien ontsnapten de bezoekers een paar keer aan een tweede doelpunt tot Roekens er toch 2-0 van maakte en hiermee de partij besliste.

De bezoekers trokken van in het begin een stevige afweergordel op en lieten de bal aan Sporting. Goovaerts mikte de bal naast doel en aan de overkant kreeg Celis een vrije trap niet tussen de palen. Na balverlies bij Houtem ging Er aan de haal maar hij schoot de bal nipt over doel. Geel-blauw drukte de bezoekers bij momenten terug. Na een mooie collectieve aanval besloot Put naast doel. Na een slecht afgeweerde bal schoot ook aanvoerder Vangrunderbeek in één tijd naast doel. Er kopte een hoekschop van Maxime Janssens over doel en even later werd zijn schot afgeblokt in hoekschop. Put stuurde Roekens diep maar doelman Waeytens was net iets sneller op de bal. Bij een vrijschop van aanvoerder Vangrunderbeek kwam Goovaerts aan de tweede paal een teen te kort om af te werken. Vlak voor de rust ging de bal op de stip na vermeend handspel van bezoeker Celis. Na twee minuten aanhoudend protest stopte doelman Waeytens de zwak getrapte strafschop van Roekens.

Na de pauze bleef het éénrichtingsvoetbal aanhouden, zodat doelman Billast een wel erg rustige namiddag beleefde. Sporting bleef voor de aanval kiezen. Na een mooie actie van Put redde doelman Waeytens de poging van Roekens. Even voorbij het uur kreeg geel-blauw eindelijk loon naar werken. Maxime Janssens ging op wandel door de Houtemse afweer en schoot de bal van buiten de rechthoek mooi tegen de netten (1-0). Eén minuut later kon de vrijstaande Goovaerts de score al verdubbelen maar de bezoekende doelman weerde met een knappe reflex in hoekschop. Op aangeven van Put besloot Roekens recht op doelman Waeytens waarna Jonckheere in de kluts op de paal besloot. Een kwartier voor affluiten was de partij gespeeld. Put zette zich prima door op rechts en vond met een perfecte assist de vrijstaande Roekens die niet meer kon missen voor een open doel (2-0). Houtem-Oplinter lag in de touwen en had niet meer de kracht om iets terug te doen. Put ging in de slotfase zelf z’n kans met een knal voorlangs en Waeytens stopte een kopbal van de ingevallen De Smidt. Zo bleef het bij een oververdiende 2-0 overwinning die Sporting wat steviger aan de leiding brengt. Het heeft nu terug vijf punten voorsprong op Linden.

Sporting Kampenhout: Billast, Avetisov, Desmet, Heyvaert, M. Janssens (89’ Delhaisse), Jonckheere, Goovaerts, Vangrunderbeek, Er (79’ De Smidt), Put (88’ Azdad), Roekens (82’ Ansoms).

VC Houtem-Oplinter: Waeytens, Roosen, Jordi Knops, Tim Knops, Wout Paulussen, Celis (82’ Schutters), Coeckelberghs (82’ Vlayen), Ward Paulussen, Veulemans, Bodunrin, Winnen.

Doelpunten: 62’ M. Janssens (1-0), 74’ Roekens (2-0).

Gele kaarten: Roosen, Celis.

Wedstrijdleiding: Peter Ebraert bijgestaan door Philippe Philippaerts en Jeffrey Payeur.