Sporting verliest modderduel diep in extra tijd

Marten Ansoms gaat in duel met Thomas Laureys. (© foto Jeroen Goolaerts)

FC Borght-Humbeek 1 – Sporting Kampenhout 0

Een gehavend Sporting verloor diep in de toegevoegde tijd ongelukkig met het kleinste verschil op de modderakker van Borght-Humbeek. In een gelijkopgaande eerste helft gingen beide ploegen voluit hun kans op een moeilijk bespeelbaar veld. Na rust bleef het duel boeiend met een, zonder succes, aandringende thuisploeg. In de slotfase kwam geel-blauw er enkele keren goed uit maar scoorde niet. Diep in de extra tijd bleef de bal na een hoekschop hangen en met een moddergoal viel de 1-0. Trainer Dessaer moest flink sleutelen aan zijn elftal nadat Avetisov, Er en Goovaerts met Covid-19 uitvielen.

Deze onuitgegeven ploeg ging op een moeilijk bespeelbaar veld goed van start. Al in de eerste minuut knalde Put de bal voorlangs. Even later redde doelman Verleysen een vrije trap van Ansoms. Aan de overzijde werd een schot van S. Benhamman geblokt waarna D. Benhamman recht op doelman Billast schoot. Al na minder dan tien minuten moest ook aanvoerder Vangrunderbeek met een blessure naar de kant. De partij bleef goed op en af gaan met twee strijdende ploegen die probeerden te voetballen. Bij een vrije trap van Olbrechts kon D. Benhamman niet afronden. Een afgeweken schot van Olbrechts leverde de thuisploeg een hoekschop op. Aan de overzijde zette De Smidt zich prima door op links maar zijn voorzet ging aan alles en iedereen voorbij. Na een hoekschop van Ansoms besloot de ingevallen Azdad hoog over doel. Een kopbal van Roekens viel in de handen van de thuisdoelman. Kort voor rust werd een schot van Roekens afgeblokt.

Na de koffie werd de partij een slijtageslag op een steeds zwaarder veld. Olbrechts zette zich sterk door en noopte doelman Billast tot een redding. Laureys kopte de bal naast doel. Aan de overzijde schoot ook Maxime Janssens naast doel. Op het uur was Hendrickx na een vrije trap dicht bij de 1-0 maar Billast had een schitterende reflex in huis. In het laatste half uur had Sporting het niet onder de markt. Toch zette Put een goede actie op maar zijn inzenden werd nog net weggewerkt. Een ver schot van Ansoms belandde naast doel. Een kwartier voor affluiten kopte Olbrechts net naast doel. Borght-Humbeek zette veel druk en dwong enkele hoekschoppen af, zonder succes. In de slotfase vond Sporting zijn tweede adem en was het op zijn beurt een paar keer dreigend. Na een snelle omschakeling kon Roekens alleen doorgaan maar hij mikte de bal hoog over doel. Doelman Verleysen redde een schot van invaller Benali en was attent bij een vrije trap van Maxime Janssens. Zo leek Sporting al strijdend en in moeilijke omstandigheden een gelijkspel te halen tot de thuisploeg diep in de extra tijd alsnog scoorde. Bij de ultieme hoekschop volgde een prangende fase voor doel waarbij de bal werd gestremd door de modder waardoor Kanana van dichtbij kon binnentikken (1-0). Daarmee won de aandringende thuisploeg alsnog en slikte Sporting een zure nederlaag. Maar goed, geel-blauw is nog steeds leider met een voorsprong van vijf punten op Linden en ploeg in vorm Wambeek-Ternat.

FC Borght-Humbeek: Verleysen, Seminerio, Shehu (73’ Adrien), S. Benhamman, Caes (64’ Robberechts), D. Benhamman, Schoukens, Hendrickx, Laureys, Olbrechts, Kanana.

Sporting Kampenhout: Billast, Vanhamel, Heyvaert, Desmet, Jonckheere, De Smidt (88’ N. Janssens), M. Janssens, Vangrunderbeek (9’ Azdad, 73’ Benali), Ansoms, Put, Roekens.

Doelpunt: 90+4’ Kanana (1-0).

Gele kaarten: S. Benhamman, Desmet, M. Janssens, Jonckheere.

Wedstrijdleiding: Peter Ebraert bijgestaan door Jelle Schotte en Corneel Geuens.