Sporting deelt vroege Sinterklaasgeschenken uit

VK Liedekerke 4 – Sporting Kampenhout 0

Dat de score van een wedstrijd niet altijd een correcte weergave van het geleverde spel is, hoeven we niet te herhalen. Sporting was een uur minstens de evenknie van leider Liedekerke maar verloor finaal met zwaar overdreven 4-0 cijfers. In de eerste 25 minuten deed geel-blauw de thuisploeg pijn maar scoorde niet uit het overwicht. Ook na de rust raakte de leider niet op dreef tot Avetisov een ongevaarlijke voorzet in eigen doel schoof. Liedekerke toonde zich dan uiterst efficiënt en scoorde nog twee keer veel te makkelijk bij een stilstaande fase. Na gestuntel werd het zelfs 4-0.

Zoals gezegd begon geel-blauw uitstekend aan de wedstrijd. Bij een hoekschop van aanvoerder Vangrunderbeek kopte Avetisov al na twee minuten de bal tegen de paal. Sporting had het meeste balbezit en bleef dreigen. De leider lag onder maar dreigde ook twee keer. Ribeiro schoot van buiten de rechthoek over doel en Joos trapte de bal naast doel. De wederoptredende Er werd foutief afgestopt net voor de rechthoek. Aanvoerder Vangrunderbeek schoot de vrije trap via de muur in hoekschop. Na deze hoekschop, met opnieuw Vangrunderbeek aan de bal, werd het ei zo na 0-1. Doelman Vanzeebroeck haalde met de vingertoppen een pegel van Put uit de hoek. Liedekerke pakte al snel twee gele kaarten om een beter Sporting af te stoppen maar bleef overeind. Bij een tegenstoot van de thuisploeg trapte Desaegher de bal een paar meter voorlangs. Bij de zoveelste Kampenhoutse hoekschop knikte Hakizimana de bal aan de tweede paal naast doel. Zo gingen we na een boeiende eerste helft rusten met een brilscore op het bord.

Ook na de koffie was er aanvankelijk geen vuiltje aan de lucht voor Sporting. Bij een tegenaanval ging Put aan de haal maar z’n schot vloog over doel. Medard vond even later met een prima lange bal de vrijstaande Acke die de bal over doel lepelde. Na een goede ren van Put op rechts redde de thuisdoelman in twee tijden net voor de aanstormende Er. Twee minuten later volgde het keerpunt van de wedstrijd toen de thuisploeg met een vroeg Sinterklaasgeschenk op voorsprong kwam. Doelman Billast had nog geen bal moeten redden toen Avetisov een ongevaarlijke voorzet van op rechts ongelukkig net naast de paal in eigen doel schoof (1-0). Geel-blauw reageerde nog via Put die uit een schuine hoek binnen bereik van doelman Vanzeebroeck besloot. Daarna gaf Sporting het op enkele minuten tijd helemaal weg bij twee stilstaande fases waarbij de thuisploeg weinig in de weg werd gelegd. Bij een hoekschop van De Boeck volgde een warrige fase waarna Verleysen met een laag schot de score verdubbelde (2-0). Vier minuten later volgde zelfs een derde tegendoelpunt. De Boeck krulde vanaf de zijkant van het strafschopgebied een vrijschop netjes binnen aan de verste paal (3-0). Na gestuntel in de verdediging won ancien Desaegher de één op één met doelman Billast om de bal dan in het lege doel te deponeren (4-0). De leider haalt zo 15 op 15 maar het had heel anders gekund.

VK Liedekerke: Vanzeebroeck, Geeurickx, De Kegel, Van Wingen (29’ De Boeck), Desaegher, Ribeiro, Verleysen, Vander Voorde, Joos (59’ Lyase Gengezo), Vermeersch, Rosseels (81’ Ajari).

Sporting Kampenhout: Billast, Avetisov, Medard, Claes, Heyvaert, Jonckheere, Hakizimana (36’ De Backer), Vangrunderbeek, Er, Put, Acke. • Doelpunten: 58’ Avetisov (own, 1-0), 72’ Verleysen (2-0), 76’ De Boeck (3-0), 81’ Desaegher (4-0).

Gele kaarten: De Kegel, Geeurickx, Vermeersch, Vander Voorde, Jonckheere.

Wedstrijdleiding: Joery Van Loey bijgestaan door Wouter Cochet en Robert Van Loey.