Sporting domineert maar komt weeral niet tot scoren

Stein Lemmens leed met Sporting een zure nederlaag in Nijlen. (© foto archief Jeroen Goolaerts)

FC Nijlen 1 – Sporting Kampenhout 0

Na een verdienstelijke wedstrijd, waarin het de eerste helft de evenknie was van Nijlen en de tweede volledig domineerde, ging geel-blauw opnieuw met het kleinste verschil de boot in. Het grote manco van de laatste weken stak ook vanavond weer de kop op: scoren. Sporting kreeg meer dan genoeg mogelijkheden om de partij naar zich toe te trekken, maar was telkens niet scherp genoeg in de zone van de waarheid. ​

Kampenhout begon de partij in overdrive. In de derde minuut reeds was er een gekruld schot van Anas Bouzerda dat net naast ging. Even later kopte Glenn Leemans de bal over doel en op de zevende minuut was er een doorbraak van Kwinten Van den Broeck die alleen op de thuisdoelman af ging maar voorlangs besloot. Hierna nam de thuisploeg het initiatief over, maar verder dan een tiental minuten van steriele druk kwam men niet. Dan plotseling op de 25ste minuut een dieptepas van de thuisploeg waarbij De Cnaep plots oog in oog kwam te staan met doelman Robby Billast, maar de lobbal ging over. Nijlen putte hieruit moed om even door te drukken. In de 34ste minuut leverde dit een hoekschop op die net over gekopt werd. Vlak hierna versierde de thuisploeg een vrijschop die door Verstraeten even gedevieerd werd en Robby Billast was geklopt (1-0). Kampenhout reageerde meteen met een kleine belegering van het thuisdoel. Nijlen ontdeed zich hieruit met een haarscherpe counter die over doel geplaatst werd, zodat er gerust werd bij 1-0. ​

Sporting kwam, in tegenstelling met vorige week, niet als een geslagen ploeg uit de kleedkamer. Integendeel, het trok de partij helemaal naar zich toe en zou de hele tweede helft domineren. In de 52ste minuut was er een overtreding op Anas Bouzerda, die zelf de vrijschop voorlangs schoot. In de 56ste minuut mocht Stein Lemmens alleen op doelman Weyen af maar besloot veel te zwak op de thuisdoelman. In de 60ste minuut dan werd Kampenhout een zuivere strafschop onthouden nadat de thuisdoelman Jente Van Ongeval overduidelijk neertrok. De scheidsrechter, die de ganse avond nogal warrig floot, zag hier geen graten in. Geel-blauw bleef voortdurend het spel domineren zonder tot echt grote kansen te komen. In de 83ste minuut was er nog een fraaie aanval over links maar Kwinten Van den Broeck plaatste de bal over doel. De thuisploeg stak nog één maal de neus aan het venster met een gevaarlijke vrijschop. De wedstrijd kabbelde nu verder naar het einde met tal van vervangingen. Zo eindigde deze partij weerom met een ontgoochelend resultaat. De prestatie daarentegen was hoopvol. De situatie wordt iedere week iets precairder, maar als Sporting iets aan het scoringsprobleem kan doen is er nog niets verloren.

(DM) ​

FC Nijlen: Weyen, Haemels, Trenson, Pinxten, De Cnaep, Brouwers (93’ J. Mariën), Peeters (90’ Andries), Wouters (88’ Peleman), Verstraeten, G. Mariën, Truyers.

Sporting Kampenhout: Billast, Tack, Van Ongeval, Quintana, Claes, Makinguet (80’ Acke), Lusadusu (53’ Desmet), K. Van Den Broeck, Leemans, Bouzerda, Lemmens (84’ Bushiri).

Doelpunt: 36’ Verstraeten (1-0).

Gele kaarten: Pinxten, Truyers, Wouters.

Wedstrijdleiding: Jan-Sebastiaan Janssens bijgestaan door Brian Vanoppen en Guido Verheyen.